petak, 12. kolovoza 2011.

Banana ploške



Biskvit: 
4 žumanjka
60 g šećera u prahu
½ bočice Dr. Oetker Arome ruma
4 bjelanjka
60 g šećera
120 g glatkog brašna
1 žlica kakaa

Premaz:
200 g pekmeza od ananasa

Nadjev:
4 velike oguljene banane

Krema:
500 ml (½ l) mlijeka
70 g šećera
1 omot Dr. Oetker Pudinga s okusom čokolade
4 listića Dr. Oetker želatine
6 žlica Maraschina (likera od višanja)
125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja

Ocaklina:
100 g mliječne čokolade
25 g margarina

Za ukras:
malo gotove tamne čokoladne ocakline

Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom u prahu i aromom. 
Od bjelanjaka, postupno dodajući šećer, istucite čvrsti snijeg (mora ostati vidljiv zarez nožem). Pažljivo ga umiješajte u smjesu žumanjaka.
Pomiješajte brašno i kakao, prosijte preko smjese od jaja i umiješajte.
Smjesu ravnomjerno namažite po limu za kolače, koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica: 200º C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 10 minuta

Pečeni biskvit odmah iskrenite na papir za pečenje posut šećerom. Papir za pečenje na kojem ste pekli kolač navlažite vodom i pažljivo ga odstranite. Još topli biskvit prepolovite po širini i ostavite da se ohladi.
Dio biskvita premažite pekmezom. Banane razrežite po dužini i ravnim dijelom položite na biskvit. Oko biskvita stavite obruč.

Krema:
Pripremite puding s mlijekom i šećerom prema uputama na omotu. Želatinu namočite prema uputama na omotu. Želatinu zagrijanu s maraschinom umiješajte u još vrući puding. Dok se puding hladi, povremeno ga promiješajte.

Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i umiješajte u puding koji je počeo želirati. Kremu ravnomjerno rasporedite po bananama. Stavite na to drugi dio tijesta, pritisnite i ostavite dva sata da se hladi.
Pažljivo odstranite obruč. Usitnite mliječnu čokoladu na kockice i zajedno s margarinom uz stalno miješanje rastopite te njome premažite površinu biskvita. Ukrasite kolač po želji gotovom zagrijanom ocaklinom od tamne čokolade. 
Biskvit narežite na ploške željnog oblika; pritom svaki put uronite nož u vruću vodu i obrišite ga. Do posluživanje držite na hladnom.

0 komentari:

Dí lo que piensas...

Banana ploške

Oznake:


Biskvit: 
4 žumanjka
60 g šećera u prahu
½ bočice Dr. Oetker Arome ruma
4 bjelanjka
60 g šećera
120 g glatkog brašna
1 žlica kakaa

Premaz:
200 g pekmeza od ananasa

Nadjev:
4 velike oguljene banane

Krema:
500 ml (½ l) mlijeka
70 g šećera
1 omot Dr. Oetker Pudinga s okusom čokolade
4 listića Dr. Oetker želatine
6 žlica Maraschina (likera od višanja)
125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja

Ocaklina:
100 g mliječne čokolade
25 g margarina

Za ukras:
malo gotove tamne čokoladne ocakline

Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom u prahu i aromom. 
Od bjelanjaka, postupno dodajući šećer, istucite čvrsti snijeg (mora ostati vidljiv zarez nožem). Pažljivo ga umiješajte u smjesu žumanjaka.
Pomiješajte brašno i kakao, prosijte preko smjese od jaja i umiješajte.
Smjesu ravnomjerno namažite po limu za kolače, koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica: 200º C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 10 minuta

Pečeni biskvit odmah iskrenite na papir za pečenje posut šećerom. Papir za pečenje na kojem ste pekli kolač navlažite vodom i pažljivo ga odstranite. Još topli biskvit prepolovite po širini i ostavite da se ohladi.
Dio biskvita premažite pekmezom. Banane razrežite po dužini i ravnim dijelom položite na biskvit. Oko biskvita stavite obruč.

Krema:
Pripremite puding s mlijekom i šećerom prema uputama na omotu. Želatinu namočite prema uputama na omotu. Želatinu zagrijanu s maraschinom umiješajte u još vrući puding. Dok se puding hladi, povremeno ga promiješajte.

Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i umiješajte u puding koji je počeo želirati. Kremu ravnomjerno rasporedite po bananama. Stavite na to drugi dio tijesta, pritisnite i ostavite dva sata da se hladi.
Pažljivo odstranite obruč. Usitnite mliječnu čokoladu na kockice i zajedno s margarinom uz stalno miješanje rastopite te njome premažite površinu biskvita. Ukrasite kolač po želji gotovom zagrijanom ocaklinom od tamne čokolade. 
Biskvit narežite na ploške željnog oblika; pritom svaki put uronite nož u vruću vodu i obrišite ga. Do posluživanje držite na hladnom.
0 komentari:

Objavi komentar