petak, 12. kolovoza 2011.
Banana ploške
Biskvit:
4 žumanjka
60 g šećera u prahu
½ bočice Dr. Oetker Arome ruma
4 bjelanjka
60 g šećera
120 g glatkog brašna
1 žlica kakaa
Premaz:
200 g pekmeza od ananasa
Nadjev:
4 velike oguljene banane
Krema:
500 ml (½ l) mlijeka
70 g šećera
1 omot Dr. Oetker Pudinga s okusom čokolade
4 listića Dr. Oetker želatine
6 žlica Maraschina (likera od višanja)
125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
Ocaklina:
100 g mliječne čokolade
25 g margarina
Za ukras:
malo gotove tamne čokoladne ocakline
Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom u prahu i aromom.
Od bjelanjaka, postupno dodajući šećer, istucite čvrsti snijeg (mora ostati vidljiv zarez nožem). Pažljivo ga umiješajte u smjesu žumanjaka.
Pomiješajte brašno i kakao, prosijte preko smjese od jaja i umiješajte.
Smjesu ravnomjerno namažite po limu za kolače, koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 200º C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 10 minuta
Pečeni biskvit odmah iskrenite na papir za pečenje posut šećerom. Papir za pečenje na kojem ste pekli kolač navlažite vodom i pažljivo ga odstranite. Još topli biskvit prepolovite po širini i ostavite da se ohladi.
Dio biskvita premažite pekmezom. Banane razrežite po dužini i ravnim dijelom položite na biskvit. Oko biskvita stavite obruč.
Krema:
Pripremite puding s mlijekom i šećerom prema uputama na omotu. Želatinu namočite prema uputama na omotu. Želatinu zagrijanu s maraschinom umiješajte u još vrući puding. Dok se puding hladi, povremeno ga promiješajte.
Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i umiješajte u puding koji je počeo želirati. Kremu ravnomjerno rasporedite po bananama. Stavite na to drugi dio tijesta, pritisnite i ostavite dva sata da se hladi.
Pažljivo odstranite obruč. Usitnite mliječnu čokoladu na kockice i zajedno s margarinom uz stalno miješanje rastopite te njome premažite površinu biskvita. Ukrasite kolač po želji gotovom zagrijanom ocaklinom od tamne čokolade.
Biskvit narežite na ploške željnog oblika; pritom svaki put uronite nož u vruću vodu i obrišite ga. Do posluživanje držite na hladnom.
Objavio/la
Unknown
u
12:03
Oznake:
Vočni kolači
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Banana ploške
Oznake:
Vočni kolači
Biskvit:
4 žumanjka
60 g šećera u prahu
½ bočice Dr. Oetker Arome ruma
4 bjelanjka
60 g šećera
120 g glatkog brašna
1 žlica kakaa
Premaz:
200 g pekmeza od ananasa
Nadjev:
4 velike oguljene banane
Krema:
500 ml (½ l) mlijeka
70 g šećera
1 omot Dr. Oetker Pudinga s okusom čokolade
4 listića Dr. Oetker želatine
6 žlica Maraschina (likera od višanja)
125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
Ocaklina:
100 g mliječne čokolade
25 g margarina
Za ukras:
malo gotove tamne čokoladne ocakline
Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom u prahu i aromom.
Od bjelanjaka, postupno dodajući šećer, istucite čvrsti snijeg (mora ostati vidljiv zarez nožem). Pažljivo ga umiješajte u smjesu žumanjaka.
Pomiješajte brašno i kakao, prosijte preko smjese od jaja i umiješajte.
Smjesu ravnomjerno namažite po limu za kolače, koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 200º C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 10 minuta
Pečeni biskvit odmah iskrenite na papir za pečenje posut šećerom. Papir za pečenje na kojem ste pekli kolač navlažite vodom i pažljivo ga odstranite. Još topli biskvit prepolovite po širini i ostavite da se ohladi.
Dio biskvita premažite pekmezom. Banane razrežite po dužini i ravnim dijelom položite na biskvit. Oko biskvita stavite obruč.
Krema:
Pripremite puding s mlijekom i šećerom prema uputama na omotu. Želatinu namočite prema uputama na omotu. Želatinu zagrijanu s maraschinom umiješajte u još vrući puding. Dok se puding hladi, povremeno ga promiješajte.
Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i umiješajte u puding koji je počeo želirati. Kremu ravnomjerno rasporedite po bananama. Stavite na to drugi dio tijesta, pritisnite i ostavite dva sata da se hladi.
Pažljivo odstranite obruč. Usitnite mliječnu čokoladu na kockice i zajedno s margarinom uz stalno miješanje rastopite te njome premažite površinu biskvita. Ukrasite kolač po želji gotovom zagrijanom ocaklinom od tamne čokolade.
Biskvit narežite na ploške željnog oblika; pritom svaki put uronite nož u vruću vodu i obrišite ga. Do posluživanje držite na hladnom.
0 komentari:
Dí lo que piensas...