petak, 12. kolovoza 2011.
Oblak od jabuka
Za preljev:
500 ml (½ l) mlijeka
2 jaja
1 omot Dr. Oetker Original Pudinga s okusom vanilije
Za nadjev:
300 g bijelog kruha
4 oguljene i očišćene jabuke
7 žlica šećera
1 žlica cimeta u prahu
70 g grožđica
Za premazivanje:
3 bjelanjka
75 g Dr. Oetker Šećera u prahu
Za preljev uz pomoć pjenjače dobro izmiješajte mlijeko s ostalim sastojcima.
Bijeli kruh narežite na tanke ploške, debljine oko 1 cm, a jabuke na listiće. Slažite naizmjence u kalup za nabujak, veličine 22 x 28 cm, ploške bijelog kruha i listiće jabuka. Jabuke pritom svaki put pospite mješavinom cimeta i šećera te grožđicama.
Preljev još jednom dobro promiješajte i prelijte preko složenca. Stavite kalup u donji dio zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180°C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 20 minuta + 10 minuta
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i vanilin šećera u prahu. Nakon 20 minuta pečenja tučenim bjelanjkom premažite nabujak i zapecite još 10 minuta.
Savjet više:
Umjesto bijelog kruha možete se poslužiti istom količinom bijelog tosta.
Objavio/la
Unknown
u
11:59
Oznake:
Vočni kolači
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Oblak od jabuka
Oznake:
Vočni kolači
Za preljev:
500 ml (½ l) mlijeka
2 jaja
1 omot Dr. Oetker Original Pudinga s okusom vanilije
Za nadjev:
300 g bijelog kruha
4 oguljene i očišćene jabuke
7 žlica šećera
1 žlica cimeta u prahu
70 g grožđica
Za premazivanje:
3 bjelanjka
75 g Dr. Oetker Šećera u prahu
Za preljev uz pomoć pjenjače dobro izmiješajte mlijeko s ostalim sastojcima.
Bijeli kruh narežite na tanke ploške, debljine oko 1 cm, a jabuke na listiće. Slažite naizmjence u kalup za nabujak, veličine 22 x 28 cm, ploške bijelog kruha i listiće jabuka. Jabuke pritom svaki put pospite mješavinom cimeta i šećera te grožđicama.
Preljev još jednom dobro promiješajte i prelijte preko složenca. Stavite kalup u donji dio zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180°C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 20 minuta + 10 minuta
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i vanilin šećera u prahu. Nakon 20 minuta pečenja tučenim bjelanjkom premažite nabujak i zapecite još 10 minuta.
Savjet više:
Umjesto bijelog kruha možete se poslužiti istom količinom bijelog tosta.
0 komentari:
Dí lo que piensas...