Prhko tijesto:
50 g maslaca
50 g pšeničnog brašna
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
50 g badema u listićima
Biskvit:
50 g maslaca
4 jaja
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
prstohvat soli
150 g pšeničnog brašna
2 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin Praška za pecivo
50 g badema u listićima
Dodatak:
malo šećera u prahu
Priprema:
Maslac za biskvit rastopite u maloj posudi i pustite da se ohladi. Uključite pećnicu da se grije. Namastite dno kalupa i obložite ga masnim papirom.
Prhko tijesto:
Maslac rastopite u posudi. Prosijte brašno te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i bademima. Brašno, šećer i bademe sada umiješajte u maslac i zamijesite prhko tijesto.
Biskvit:
U posudu stavite jaja te ih ručnom miješalicom (metlicama) pjenasto istucite, miješajući oko minutu na najjačoj brzini. Postupno dodavajte šećer, pomiješan s vanilin šećerom i solju te miješajte još dvije minute. Pomiješajte brašno s Backinom, prosijte ga i pažljivo, ali brzo dodajte u smjesu miješajući na najslabijoj brzini. Dodajte maslac i bademe i kratko promiješajte pa tijesto ulijte u kalup za torte, promjera 26 cm, obložen masnim papirom. Sada po biskvitu ravnomjerno rasporedite prhko tijesto. Stavite u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: oko 180° C (prethodno zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: oko 160° C(prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 2 - 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Odvojite obruč kalupa pa pustite da se kolač hladi na rešetki. Odvojite ga s dna kalupa i uklonite masni papir te ga premjestite na pladanj za tortu. Kolač pospite šećerom u prahu. Dobit će blagdanski štih koristite li neku zgodnu šablonu s božićnim motivima, na primjer zvona ili zvijezde.
Savjet više:
Ovaj se kolač može zamrznuti.
Uz kolač poslužite tučeno slatko vrhnje. Ostat će čvrsto pripremite li ga s Dr. Oetker Kremfixom, a Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer dat će mu poseban okus.
petak, 12. kolovoza 2011.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Kolač od vanilije i badema
Oznake:
Kolači
Prhko tijesto:
50 g maslaca
50 g pšeničnog brašna
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
50 g badema u listićima
Biskvit:
50 g maslaca
4 jaja
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
prstohvat soli
150 g pšeničnog brašna
2 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin Praška za pecivo
50 g badema u listićima
Dodatak:
malo šećera u prahu
Priprema:
Maslac za biskvit rastopite u maloj posudi i pustite da se ohladi. Uključite pećnicu da se grije. Namastite dno kalupa i obložite ga masnim papirom.
Prhko tijesto:
Maslac rastopite u posudi. Prosijte brašno te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i bademima. Brašno, šećer i bademe sada umiješajte u maslac i zamijesite prhko tijesto.
Biskvit:
U posudu stavite jaja te ih ručnom miješalicom (metlicama) pjenasto istucite, miješajući oko minutu na najjačoj brzini. Postupno dodavajte šećer, pomiješan s vanilin šećerom i solju te miješajte još dvije minute. Pomiješajte brašno s Backinom, prosijte ga i pažljivo, ali brzo dodajte u smjesu miješajući na najslabijoj brzini. Dodajte maslac i bademe i kratko promiješajte pa tijesto ulijte u kalup za torte, promjera 26 cm, obložen masnim papirom. Sada po biskvitu ravnomjerno rasporedite prhko tijesto. Stavite u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: oko 180° C (prethodno zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: oko 160° C(prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 2 - 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Odvojite obruč kalupa pa pustite da se kolač hladi na rešetki. Odvojite ga s dna kalupa i uklonite masni papir te ga premjestite na pladanj za tortu. Kolač pospite šećerom u prahu. Dobit će blagdanski štih koristite li neku zgodnu šablonu s božićnim motivima, na primjer zvona ili zvijezde.
Savjet više:
Ovaj se kolač može zamrznuti.
Uz kolač poslužite tučeno slatko vrhnje. Ostat će čvrsto pripremite li ga s Dr. Oetker Kremfixom, a Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer dat će mu poseban okus.
50 g maslaca
50 g pšeničnog brašna
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
50 g badema u listićima
Biskvit:
50 g maslaca
4 jaja
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
prstohvat soli
150 g pšeničnog brašna
2 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin Praška za pecivo
50 g badema u listićima
Dodatak:
malo šećera u prahu
Priprema:
Maslac za biskvit rastopite u maloj posudi i pustite da se ohladi. Uključite pećnicu da se grije. Namastite dno kalupa i obložite ga masnim papirom.
Prhko tijesto:
Maslac rastopite u posudi. Prosijte brašno te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i bademima. Brašno, šećer i bademe sada umiješajte u maslac i zamijesite prhko tijesto.
Biskvit:
U posudu stavite jaja te ih ručnom miješalicom (metlicama) pjenasto istucite, miješajući oko minutu na najjačoj brzini. Postupno dodavajte šećer, pomiješan s vanilin šećerom i solju te miješajte još dvije minute. Pomiješajte brašno s Backinom, prosijte ga i pažljivo, ali brzo dodajte u smjesu miješajući na najslabijoj brzini. Dodajte maslac i bademe i kratko promiješajte pa tijesto ulijte u kalup za torte, promjera 26 cm, obložen masnim papirom. Sada po biskvitu ravnomjerno rasporedite prhko tijesto. Stavite u sredinu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: oko 180° C (prethodno zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: oko 160° C(prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 2 - 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Odvojite obruč kalupa pa pustite da se kolač hladi na rešetki. Odvojite ga s dna kalupa i uklonite masni papir te ga premjestite na pladanj za tortu. Kolač pospite šećerom u prahu. Dobit će blagdanski štih koristite li neku zgodnu šablonu s božićnim motivima, na primjer zvona ili zvijezde.
Savjet više:
Ovaj se kolač može zamrznuti.
Uz kolač poslužite tučeno slatko vrhnje. Ostat će čvrsto pripremite li ga s Dr. Oetker Kremfixom, a Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer dat će mu poseban okus.
0 komentari:
Dí lo que piensas...