Sastojci:
300 g kesten pirea
3 jaja
35 g šećera u prahu
200 g čokolade u prahu
20 ml ruma
200 ml mlijeka
8 piškota
60 g bijele čokolade
kandirane trešnje
3 jaja
35 g šećera u prahu
200 g čokolade u prahu
20 ml ruma
200 ml mlijeka
8 piškota
60 g bijele čokolade
kandirane trešnje
Priprema:
U zdjelu iznad pare stavimo šećer u prahu, dodamo tri žutanjka, te ručnim mikserom ili pjenjačom izradimo gustu kremu. Zatim u smjesu dodamo čokoladu u prahu, ulijemo rum i polagano miješamo dok se čokolada ne rastopi. Potom u zdjelu dodamo protisnuti kesten pire, ulijemo 100 ml mlijeka, sve zajedno dobro izmiješamo, te maknemo s vatre da se ohladi na sobnu temperaturu. Prije posluživanja u zdjelice natrgamo piškote, prelijemo preostalim mlijekom da omekšaju i preko njih prelijemo kremu od kestena. Na kraju svaku kremu ukrasimo listićima naribane bijele čokolade i kandiranom trešnjom, te poslužimo.
0 komentari:
Dí lo que piensas...