četvrtak, 11. kolovoza 2011.

Mađarica



KORE:

  • 80dkg brašna(60dkg glatko-20dkg oštro)
  • 20 dkg margarina
  • 25dkg šećera
  • 3 jaja
  • prašak za pecivo
  • 2dl kiselog vrhnja

Razmrviti brašno sa margarinom da bude skroz prhko, dodati šećer i prašak za pecivo i promiješati. Zatim staviti jaja i vrhnje i zamijesiti tijesto. Tijesto podijeliti na 6 ili 7 jednakih dijelova - ne biste vjerovali, ali ja ih važem! - i ostaviti malo u frižideru.
Valjati jedno po jedno tijesto u kocku veličine protvanja (velikog od pećnice) i blijedo peći (nekih 10-ak minuta) na masnom papiru.





FILA:

  • 40dkg šećera
  • 1,3l mlijeka
  • vanilin šećer
  • 12 punih žlica brašna
  • 25dkg margarina
  • 10dkg šećera u prahu
  • 2 žlice kakaa

Pristaviti šećer da se prži dok se ne istopi sav u karamelu. Maknuti sa plamena i zaliti mlijekom(ne prenaglo jer kipi) te vratiti na plamen, dodati vanilin šećer i miješati dok se karamela ne rastopi u mlijeku.
U maloj posudici razmutiti brašno s mlijekom, paziti da nema grudica, te ukuhati u karamel. Brašno i mlijeko polako dodajte u karamel, uz istovremeno mješanje - jer se inače naprave grude!
Hladiti smjesu miješajući svako malo - a u hladno dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu i kakaom, pa dobro izmiksati!


Pečene i ohlađene kore filati kremom. Odozgora ih pritisnuti da se stinu i što bolje prime (ja obično stavim još jedan protvanj i lonac pun vode na sredinu).

PRELJEV:

  • 10dkg čokolade za kuhanje
  • 4 žlice vode
  • 4 žlice šećera
  • cca. 5dkg margarina

U lončiću na laganoj vatri otopiti šećer u vodi, dodati čokoladu pa kad se i ona otopi dodati margarin.
 Preliti kolač - i to je to! 

0 komentari:

Dí lo que piensas...

Mađarica

Oznake:


KORE:

  • 80dkg brašna(60dkg glatko-20dkg oštro)
  • 20 dkg margarina
  • 25dkg šećera
  • 3 jaja
  • prašak za pecivo
  • 2dl kiselog vrhnja

Razmrviti brašno sa margarinom da bude skroz prhko, dodati šećer i prašak za pecivo i promiješati. Zatim staviti jaja i vrhnje i zamijesiti tijesto. Tijesto podijeliti na 6 ili 7 jednakih dijelova - ne biste vjerovali, ali ja ih važem! - i ostaviti malo u frižideru.
Valjati jedno po jedno tijesto u kocku veličine protvanja (velikog od pećnice) i blijedo peći (nekih 10-ak minuta) na masnom papiru.





FILA:

  • 40dkg šećera
  • 1,3l mlijeka
  • vanilin šećer
  • 12 punih žlica brašna
  • 25dkg margarina
  • 10dkg šećera u prahu
  • 2 žlice kakaa

Pristaviti šećer da se prži dok se ne istopi sav u karamelu. Maknuti sa plamena i zaliti mlijekom(ne prenaglo jer kipi) te vratiti na plamen, dodati vanilin šećer i miješati dok se karamela ne rastopi u mlijeku.
U maloj posudici razmutiti brašno s mlijekom, paziti da nema grudica, te ukuhati u karamel. Brašno i mlijeko polako dodajte u karamel, uz istovremeno mješanje - jer se inače naprave grude!
Hladiti smjesu miješajući svako malo - a u hladno dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu i kakaom, pa dobro izmiksati!


Pečene i ohlađene kore filati kremom. Odozgora ih pritisnuti da se stinu i što bolje prime (ja obično stavim još jedan protvanj i lonac pun vode na sredinu).

PRELJEV:

  • 10dkg čokolade za kuhanje
  • 4 žlice vode
  • 4 žlice šećera
  • cca. 5dkg margarina

U lončiću na laganoj vatri otopiti šećer u vodi, dodati čokoladu pa kad se i ona otopi dodati margarin.
 Preliti kolač - i to je to! 
0 komentari:

Objavi komentar