Sastojci:
-Naranča
-Sok od naranče
-Želatina
-0,4 l vrhnja za šlag
-70 g bijele čokolade
-Šećer
-0,4 kg tostiranih badema
-3 žumanjka
-Limun
-Muškatni oraščić
-Cimet
-Rum
-Maraskino (može i Amaretto)
-Bjelanjak
-Maslac
-Brašno
-Vino
-Jaja
-Sok od naranče
-Želatina
-0,4 l vrhnja za šlag
-70 g bijele čokolade
-Šećer
-0,4 kg tostiranih badema
-3 žumanjka
-Limun
-Muškatni oraščić
-Cimet
-Rum
-Maraskino (može i Amaretto)
-Bjelanjak
-Maslac
-Brašno
-Vino
-Jaja
Priprema:
Napraviti žele od naranče (na 0,5 l soka od naranče staviti 5 listova želatine). Staviti u frižider da se stisne. Napraviti bijeli čokoladni šlag (0,4 l vrhnja za šlag + 70 g bijele čokolade + 40 g šećera). Kad se sve rastopi i prokipi staviti ih u zamrzivač da se stisne. Izvaditi neposredno prije serviranja i od te smjese napraviti (istući šlag). | |
Fil od 0,4 kg tostiranih usitnjenih badema povezati s kremom od 3 žutanjka i 3 žlice. Dodati korice limuna, naranče, muškatni oraščić, cimet, rum i Maraskino (može i Amaretto). Kad se sve poveže, dodati još 4 bjelanjka. | |
Tijesto napraviti od maslaca, brašna, šećera, vina i jaja. Razvaljati tijesto, staviti u kalup, izliti filu i peći na 200 stupnjeva nekih 20 minuta. | |
Servirati na tankom sloju šlaga i okolo staviti komadiće želea od naranče. |
0 komentari:
Dí lo que piensas...