Tijesto za mafine:
- 270 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 100 g margarina za kolače
- 2 jaja
- 150 ml jogurta
- 5 žlica mlijeka
- 150 g narezane gorke ili čokolade za kuhanje
Priprema:
Omekšajte (zagrijte) margarin, pa ga dobro izradite sa šećerom. Postupno dodajte jaja, jogurt i mlijeko - i mješajte dok smjesa ne postane glatka.
Brašno i prašak za pecivo pomješajte, pa žlicom dodajte u smjesu margarina i jaja, uz stalno mješanje. Masu izmješajte dok ne postane jednolična.
U smjesu dodajte 150 g sitno sjeckane čokolade - ili neki drugi dodatak - na primjer:
- 150 g gorke čokolade u prahu
- nekoliko žlica nesquicka ili kraš-expressa
- 150 g glaziranih čokoladnih mrvica
- 50 g čokolade u prahu + 50 g kakaoa + 50 g šećera
- 100 g očišćenih borovnica
- dvije sitno nasjeckane banane
Ako nemate papirne košarice, kalup za mafine namastite margarinom i pospite brašnom. No, ako su vam košarice pri ruci, samo ih poslažite u udubljenja klalupa. Udubljenja punite do 2/3 visine, jer će se mafini napuhati pri pečenju i dobiti lijepu zapečenu kapicu.
Još jedna od mogućih kombinacija je da tijesto ostavite bez dodataka, a kada ga ulijete u kalup, na vrh mafina stavite malu žličicu marmelade ili jednu trešnju iz kompota. Budite kreativni!
Mafine pecite na temperaturi oko 190 stupnjeva oko 20 minuta.
0 komentari:
Dí lo que piensas...