300 g kesten pirea
8 kuhanih i očišćenih kestena
30 ml mlijeka
130 g maslaca
250 g čokolade za kuhanje
6 jaja
190 g šećera
2 vanilin šećera
200 ml ruma
150 g brašna
20 g šećera u prahu
8 kuhanih i očišćenih kestena
30 ml mlijeka
130 g maslaca
250 g čokolade za kuhanje
6 jaja
190 g šećera
2 vanilin šećera
200 ml ruma
150 g brašna
20 g šećera u prahu
Priprema:
U zdjelu iznad pare stavimo mlijeko, dodamo maslac, natrganu čokoladu za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednoličnu kremu, te stavimo na stranu da se hladi. U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer, te sve zajedno pjenasto izradimo ručnim mikserom. Zatim u zdjelu sa žutanjcima dodamo smjesu od čokolade, nježno izmiješamo sastojke, te redom umiješamo kesten pire, rum i prosijano brašno.
Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodamo šećer u prahu), te i njega nježno umiješamo u smjesu (prvo manji dio, a zatim i ostatak). Dobivenu smjesu premjestimo u kalup, koji smo obložili papirom za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. G
Gotovu tortu izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim je izvadimo na rešetku da se potpuno ohladi.
Za to vrijeme u tavicu za umake stavimo žlicu vode i 40 g šećera, a kada se šećer rastopi i počne karamelizirati u njega nakratko uronimo cijele očišćene kestene, pojedinačno nabodene na drvene ražnjiće ili čačkalice. Ohlađenu tortu posipamo šećerom u prahu, ukrasimo karameliziranim kestenima i poslužimo.
Priprema: 1 h 40 min
0 komentari:
Dí lo que piensas...