petak, 12. kolovoza 2011.

Lagana ljetna torta



Tijesto:
4 jaja
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
140 g prosijanog glatkog brašna
70 g rastopljenog maslaca

Krema:
250 ml (¼ l) mlijeka
2 omota Dr. Oetker šlag pjene klassik 
1 omot Dr. Oetker Želatine fix
50 ml sirupa od bazge 

Za ocaklinu:
250 ml (¼ l) soka od bazge
1 omot Dr. Oetker crvenog preljeva za tortu

Za posipanje i ukrašavanje:
500 g miješanog bobičastog voća
malo šećera u prahu

Pjenasto umutite jaja sa šećerom u prahu i vanilin šećerom (7 minuta). Pažljivo dodajte brašno, pa brzo umiješajte maslac. Trećinu smjese rasporedite na okrugli lim, promjera 26 cm, koji ste prethodno obložili masnim papirom. Stavite ga u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica: 200°C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 12 minuta

Isti postupak ponovite i s preostale dvije trećine smjese za tijesto.

Za kremu istucite šlag u prahu s mlijekom i sirupom od bazge. Dodajte Želatinu fix na kraju i još kratko miješajte mikserom. 

Ohlađene listove torte premažite kremom i složite tortu. Svaki premaz kremom pospite bobicama. (Napomena: nekoliko bobica ostavite sa strane za ukrašavanje).

Za ocaklinu pripremite crveni preljev za torte prema uputama na omotu, no umjesto vode upotrijebite sok od bazge i nešto manje šećera. Kad se preljev počne stvrdnjavati, prelijte ga po torti i ukrasite bobičastim voćem.

Tortu do posluživanja držite na hladnom. Prije serviranja pospite šećerom u prahu.


0 komentari:

Dí lo que piensas...

Lagana ljetna torta

Oznake:


Tijesto:
4 jaja
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
140 g prosijanog glatkog brašna
70 g rastopljenog maslaca

Krema:
250 ml (¼ l) mlijeka
2 omota Dr. Oetker šlag pjene klassik 
1 omot Dr. Oetker Želatine fix
50 ml sirupa od bazge 

Za ocaklinu:
250 ml (¼ l) soka od bazge
1 omot Dr. Oetker crvenog preljeva za tortu

Za posipanje i ukrašavanje:
500 g miješanog bobičastog voća
malo šećera u prahu

Pjenasto umutite jaja sa šećerom u prahu i vanilin šećerom (7 minuta). Pažljivo dodajte brašno, pa brzo umiješajte maslac. Trećinu smjese rasporedite na okrugli lim, promjera 26 cm, koji ste prethodno obložili masnim papirom. Stavite ga u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica: 200°C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 12 minuta

Isti postupak ponovite i s preostale dvije trećine smjese za tijesto.

Za kremu istucite šlag u prahu s mlijekom i sirupom od bazge. Dodajte Želatinu fix na kraju i još kratko miješajte mikserom. 

Ohlađene listove torte premažite kremom i složite tortu. Svaki premaz kremom pospite bobicama. (Napomena: nekoliko bobica ostavite sa strane za ukrašavanje).

Za ocaklinu pripremite crveni preljev za torte prema uputama na omotu, no umjesto vode upotrijebite sok od bazge i nešto manje šećera. Kad se preljev počne stvrdnjavati, prelijte ga po torti i ukrasite bobičastim voćem.

Tortu do posluživanja držite na hladnom. Prije serviranja pospite šećerom u prahu.


0 komentari:

Objavi komentar