petak, 12. kolovoza 2011.
Brzi kolač od trešanja
Prhko tijesto:
250 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
2 jaja
150 g šećera u prahu
1 Bourbon vanilin šećera
naribana korica 1 limuna
150 g rastopljenog maslaca
6 žlica mlijeka
Za oblaganje i posipanje:
500 g trešanja (ili višanja) bez koštica
malo šećera u prahu
Dodatak:
sladoled od vanilije
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te prosijte u posudu. Redom dodavajte jedan po jedan sastojak te ručnom miješalicom (metlicama) na najvećoj brzini izradite glatko tijesto.
U namašćeni četvrtasti kalup, veličine otprilike 25 x 30 cm, ulijte tijesto i po njemu rasporedite trešnje. Stavite ga u sredinu zagrijane pećnice.
Temperatura:
Električna pećnica: 180°C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu. Poslužite ga uz sladoled od vanilije.
Objavio/la
Unknown
u
11:31
Oznake:
Vočni kolači
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Brzi kolač od trešanja
Oznake:
Vočni kolači
Prhko tijesto:
250 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
2 jaja
150 g šećera u prahu
1 Bourbon vanilin šećera
naribana korica 1 limuna
150 g rastopljenog maslaca
6 žlica mlijeka
Za oblaganje i posipanje:
500 g trešanja (ili višanja) bez koštica
malo šećera u prahu
Dodatak:
sladoled od vanilije
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te prosijte u posudu. Redom dodavajte jedan po jedan sastojak te ručnom miješalicom (metlicama) na najvećoj brzini izradite glatko tijesto.
U namašćeni četvrtasti kalup, veličine otprilike 25 x 30 cm, ulijte tijesto i po njemu rasporedite trešnje. Stavite ga u sredinu zagrijane pećnice.
Temperatura:
Električna pećnica: 180°C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu. Poslužite ga uz sladoled od vanilije.
0 komentari:
Dí lo que piensas...