petak, 12. kolovoza 2011.

Brzi kolač od trešanja




Prhko tijesto:
250 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo 
2 jaja
150 g šećera u prahu
1  Bourbon vanilin šećera
naribana korica 1 limuna
150 g rastopljenog maslaca
6 žlica mlijeka

Za oblaganje i posipanje:
500 g trešanja (ili višanja) bez koštica
malo šećera u prahu

Dodatak:
sladoled od vanilije

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te prosijte u posudu. Redom dodavajte jedan po jedan sastojak te ručnom miješalicom (metlicama) na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. 

U namašćeni četvrtasti kalup, veličine otprilike 25 x 30 cm, ulijte tijesto i po njemu rasporedite trešnje. Stavite ga u sredinu zagrijane pećnice.

Temperatura:
Električna pećnica: 180°C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta




Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu. Poslužite ga uz sladoled od vanilije.

0 komentari:

Dí lo que piensas...

Brzi kolač od trešanja

Oznake:



Prhko tijesto:
250 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo 
2 jaja
150 g šećera u prahu
1  Bourbon vanilin šećera
naribana korica 1 limuna
150 g rastopljenog maslaca
6 žlica mlijeka

Za oblaganje i posipanje:
500 g trešanja (ili višanja) bez koštica
malo šećera u prahu

Dodatak:
sladoled od vanilije

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te prosijte u posudu. Redom dodavajte jedan po jedan sastojak te ručnom miješalicom (metlicama) na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. 

U namašćeni četvrtasti kalup, veličine otprilike 25 x 30 cm, ulijte tijesto i po njemu rasporedite trešnje. Stavite ga u sredinu zagrijane pećnice.

Temperatura:
Električna pećnica: 180°C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta




Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu. Poslužite ga uz sladoled od vanilije.
0 komentari:

Objavi komentar