četvrtak, 11. kolovoza 2011.

Parafe torta od jagoda




Biskvit:



  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 9 kašika brašna
  • 9 kašika ulja
  • 9 kašika mlijeka
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:
  • 500 ml. slatke pavlake
  • 2 kesice Dr Oetker Krem fix
  • aroma jagode
  • 100 gr. šećera u prahu
  • 500 gr. sitno sjeckanih jagoda
  • polovine jagoda za dekoraciju
  • 1 Dr Oetker preljev za torte
Priprema biskvita:
Ulupati 3 bjelanca sa 3 kašike šećera, pa dodati žumanca, sve miksati da bi se dobila čvrsta masa. Zatim dodati ali više ne koristiti mikser nego žicu ( ručni mikser ili varjaču ) 3 kašike brašna, 3 kašike mlijeka, 3 kašike ulja i 1/3 praška za pecivo. Pažljivo sjediniti masu da se ne izgubi čvrstina bjelanjaka, pa je sipati u pouljen i brašnom namazan okrugli kalup 25 cm i staviti da se peče na 180 C oko 10 min. procjenite sami otprilike kad počne da rumeni biskvit. Ovako isto ponovite još 2 puta da bi dobili ukupno 3 biskvita.
Priprema kreme:
500ml slatke pavlake istuci u cvrsti snijeg, dodati 2 kesice Dr Oetker Krem fix i dalje miksati, zatim dodati aromu jagode, secer u prahu i sitno sijeckane jagode pa nastaviti dalje miksati. Dodati jos nekoliko komadica jagoda i izmjesati. Redjamo : jedan biskvit, pola kreme, drugi biskvit i drugu polovinu kreme i jos jedan biskvit. Na treci biskvit redjamo polovice jagoda i prelijemo Dr Oetker preljevom za torte, pripremljenom prema upustvu sa kesice. Ostavimo u frizider na hladjenje, najbolje preko noci.
Prijetno!   Veoma jednostavan recept, brzo se priprema, mnogo je ukusan i osvježava, pa probajte!

0 komentari:

Dí lo que piensas...

Parafe torta od jagoda

Oznake:



Biskvit:



  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 9 kašika brašna
  • 9 kašika ulja
  • 9 kašika mlijeka
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:
  • 500 ml. slatke pavlake
  • 2 kesice Dr Oetker Krem fix
  • aroma jagode
  • 100 gr. šećera u prahu
  • 500 gr. sitno sjeckanih jagoda
  • polovine jagoda za dekoraciju
  • 1 Dr Oetker preljev za torte
Priprema biskvita:
Ulupati 3 bjelanca sa 3 kašike šećera, pa dodati žumanca, sve miksati da bi se dobila čvrsta masa. Zatim dodati ali više ne koristiti mikser nego žicu ( ručni mikser ili varjaču ) 3 kašike brašna, 3 kašike mlijeka, 3 kašike ulja i 1/3 praška za pecivo. Pažljivo sjediniti masu da se ne izgubi čvrstina bjelanjaka, pa je sipati u pouljen i brašnom namazan okrugli kalup 25 cm i staviti da se peče na 180 C oko 10 min. procjenite sami otprilike kad počne da rumeni biskvit. Ovako isto ponovite još 2 puta da bi dobili ukupno 3 biskvita.
Priprema kreme:
500ml slatke pavlake istuci u cvrsti snijeg, dodati 2 kesice Dr Oetker Krem fix i dalje miksati, zatim dodati aromu jagode, secer u prahu i sitno sijeckane jagode pa nastaviti dalje miksati. Dodati jos nekoliko komadica jagoda i izmjesati. Redjamo : jedan biskvit, pola kreme, drugi biskvit i drugu polovinu kreme i jos jedan biskvit. Na treci biskvit redjamo polovice jagoda i prelijemo Dr Oetker preljevom za torte, pripremljenom prema upustvu sa kesice. Ostavimo u frizider na hladjenje, najbolje preko noci.
Prijetno!   Veoma jednostavan recept, brzo se priprema, mnogo je ukusan i osvježava, pa probajte!
0 komentari:

Objavi komentar