petak, 12. kolovoza 2011.

Slatke lazanje od jagoda na talijanski način



(Otprilike 12 komada)

Sastojci za tijesto: 
4 jaja
150 g šećera
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
1 i 1/2 prstohvat soli
150 g pšeničnog brašna
50 g Dr. Oetker Gustina
1 žličica Dr. Oetker Original Backin Praška za pecivo

Za nadjev:
750 g jagoda
1 omot Dr. Oetker Kreme tiramisu
200 ml mlijeka

Za preljev:
1 omot Dr. Oetker Preljeva za torte (crvenog)
3 ravne žlice šećera
250 ml vode

Priprema: 
1. Namastite lim za kolače i položite na njega papir za pečenje, pri tome papir na otvorenoj strani lima presavijte tako da dobijete rub. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: otprilike 180° C
Pećnica na plin: otprilike 150° C
2. Pjenasto izmiješajte jaja, dodajte šećer, vanilin šećer i sol pa miješajte još 2 minute. Pomiješajte brašno i Gustin pa uz stalno miješanje umiješajte u smjesu od jaja u dva navrata. Izlijte tijesto na lim (40 x 30 cm) i pecite otprilike 20 minuta. 
Pečeno tijesto odmah povucite na rešetku za kolače, zajedno s papirom, i ostavite da se ohladi. 
3. Prerežite tijesto okomito tako da dobijete dva komada (20 x 30 cm).
4. Jagode operite, ostavite da se ocijede, skinite peteljke, narežite na tanke ploške. Pripremite kremu prema uputama na omotu. Jedan dio tijesta položite na veliki pladanj pa ga premažite polovicom kreme. Polovicu jagoda rasporedite po kremi. Na to položite drugi dio tijesta, premažite ostatkom kreme i rasporedite po njoj preostale jagode. 
5. Pripremite preljev za torte sa šećerom i vodom prema uputama na omotu. Počevši iz sredine, rasporedite preljev po jagodama. Neka kolač odstoji barem 2 sata na hladnom.

0 komentari:

Dí lo que piensas...

Slatke lazanje od jagoda na talijanski način

Oznake:


(Otprilike 12 komada)

Sastojci za tijesto: 
4 jaja
150 g šećera
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
1 i 1/2 prstohvat soli
150 g pšeničnog brašna
50 g Dr. Oetker Gustina
1 žličica Dr. Oetker Original Backin Praška za pecivo

Za nadjev:
750 g jagoda
1 omot Dr. Oetker Kreme tiramisu
200 ml mlijeka

Za preljev:
1 omot Dr. Oetker Preljeva za torte (crvenog)
3 ravne žlice šećera
250 ml vode

Priprema: 
1. Namastite lim za kolače i položite na njega papir za pečenje, pri tome papir na otvorenoj strani lima presavijte tako da dobijete rub. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: otprilike 180° C
Pećnica na plin: otprilike 150° C
2. Pjenasto izmiješajte jaja, dodajte šećer, vanilin šećer i sol pa miješajte još 2 minute. Pomiješajte brašno i Gustin pa uz stalno miješanje umiješajte u smjesu od jaja u dva navrata. Izlijte tijesto na lim (40 x 30 cm) i pecite otprilike 20 minuta. 
Pečeno tijesto odmah povucite na rešetku za kolače, zajedno s papirom, i ostavite da se ohladi. 
3. Prerežite tijesto okomito tako da dobijete dva komada (20 x 30 cm).
4. Jagode operite, ostavite da se ocijede, skinite peteljke, narežite na tanke ploške. Pripremite kremu prema uputama na omotu. Jedan dio tijesta položite na veliki pladanj pa ga premažite polovicom kreme. Polovicu jagoda rasporedite po kremi. Na to položite drugi dio tijesta, premažite ostatkom kreme i rasporedite po njoj preostale jagode. 
5. Pripremite preljev za torte sa šećerom i vodom prema uputama na omotu. Počevši iz sredine, rasporedite preljev po jagodama. Neka kolač odstoji barem 2 sata na hladnom.
0 komentari:

Objavi komentar