petak, 12. kolovoza 2011.

Muffini od kikirikija i karamela



Za lim za pečenje: 
Tijesto: 
100 g nesoljenog kikirikija
1 omot Dr. Oetker mješavine za tijesto za čokoladne muffine
175 ml mlijeka
50 ml ulja (npr. od suncokreta)
1 jaje srednje veličine
12 mekanih karamela (soft tofee bomboni)

Priprema: 
Papirnate košarice za muffine, priložene uz pakiranje mješavini za tijesto, rasporedite na lim za pečenje i zagrijte pećnicu.

Tijesto: 
Kikiriki grubo nasjeckajte. Uspite u posudu Dr. Oetker mješavinu za tijesto i dodajte joj mlijeko, ulje i jaje. Miješajte ručnom miješalicom (žicom) dok ne dobijete glatko tijesto. Na posljetku zamiješajte usitnjeni kikiriki. Uz pomoć dviju žlica napunite tijestom kalupiće za muffine. Svaku karamelu narežite na 3-4 komadića pa ih ubodite u tijesto. Stavite lim na donju rešetku zagrijane pećnice.

Električna pećnica: oko 200o C (prethodno zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: oko 160o C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3-4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 15 minuta 

Premjestite muffine s lima za pečenje na rešetku i pustite da se ohlade u kalupima.

Savjet više: 
Dr. Oetker pokusna kuhinja preporuča pripremu muffina u električnoj pećnici. 
U tijesto možete umiješati i žličicu mljevenog cimeta, po ukusu.

0 komentari:

Dí lo que piensas...

Muffini od kikirikija i karamela

Oznake:


Za lim za pečenje: 
Tijesto: 
100 g nesoljenog kikirikija
1 omot Dr. Oetker mješavine za tijesto za čokoladne muffine
175 ml mlijeka
50 ml ulja (npr. od suncokreta)
1 jaje srednje veličine
12 mekanih karamela (soft tofee bomboni)

Priprema: 
Papirnate košarice za muffine, priložene uz pakiranje mješavini za tijesto, rasporedite na lim za pečenje i zagrijte pećnicu.

Tijesto: 
Kikiriki grubo nasjeckajte. Uspite u posudu Dr. Oetker mješavinu za tijesto i dodajte joj mlijeko, ulje i jaje. Miješajte ručnom miješalicom (žicom) dok ne dobijete glatko tijesto. Na posljetku zamiješajte usitnjeni kikiriki. Uz pomoć dviju žlica napunite tijestom kalupiće za muffine. Svaku karamelu narežite na 3-4 komadića pa ih ubodite u tijesto. Stavite lim na donju rešetku zagrijane pećnice.

Električna pećnica: oko 200o C (prethodno zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: oko 160o C (prethodno zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 3-4 (prethodno zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 15 minuta 

Premjestite muffine s lima za pečenje na rešetku i pustite da se ohlade u kalupima.

Savjet više: 
Dr. Oetker pokusna kuhinja preporuča pripremu muffina u električnoj pećnici. 
U tijesto možete umiješati i žličicu mljevenog cimeta, po ukusu.
0 komentari:

Objavi komentar