Priprema:
Tijesto:
28 dag maslaca
35 dag brašna
4 žlice vina
2 žumanjka
sol
Nadjev:
Tijesto:
28 dag maslaca
35 dag brašna
4 žlice vina
2 žumanjka
sol
Nadjev:
1 kg jabuka
šećera prema ukusu
Priprema:
šećera prema ukusu
Priprema:
Od brašna, maslaca, žumanjaka i vina i prstohvata soli brzo umijesimo prhko tijesto te ga ostavimo da se odmara pola sata na hladnom mjestu. Razvaljamo tijesto u debljini ruba noža i razdijelimo na dva dijela. Jedan dio stavimo u lim za pečenje, obložimo jabukama narezanim na listiće, pospemo šećerom te prekrijemo drugim dijelom tijesta. Pitu pečemo oko pola sata u vrlo vrućoj pećnici. Narežemo je na kocke ili ploške i pospemo šećerom.
Vrijeme pripremanja i pečenja: 1 sat i 15 min.
Vrijeme pripremanja i pečenja: 1 sat i 15 min.
0 komentari:
Dí lo que piensas...